Det kan opstå mange forskellige problemer når badeværelset skal sættes i stand eller hvis der skal bygges et helt nyt, der kan være mange forskellige scenarier hvor du kan opdage skjulte skader eller skavanker som du ikke var opmærksom på da du overtog huset.

Skal badeværelset udskiftes?

Rigtig mange istandsætter køkken eller badeværelset når de overtager et nyt hus, og det er desværre ikke alle skader en byggesagkyndig opdager når der skal udarbejdes en tilstandsrapport. Det kan ske at fejl og mangler ikke opdages under inspektion af huset, og det er desværre ikke muligt at få noget fra den sagkyndige i sådanne situationer. Det vil selvfølgelig være et kæmpe irritationsmoment, hvis dette sker for dig, men der måske ting du kan gøre for at få at få enten erstatning eller gjort krav på noget ud.  

Udnyt dine forsikringer

Når du overtager dit nye hus, er det en rigtig god idé at have tegnet en ejerskifteforsikring inden, og det er der rigtig mange fordele ved. En ejerskifteforsikring er noget, du tegner under en hushandel og kravene for en ejerskifteforsikring er at der skal være udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport og det vil typisk være sælger der indhenter et tilbud på en sådanne forsikring.

En ejerskifteforsikring sikrer køberen af boligen mod skjulte fejl og mangler som kan opdages efter indflytningen, som ikke har være til stede i tilstandsrapporten. Ejerskifteforsikringen fritager sælger for det meste af sit 10-årige ansvar, og er derfor en god forsikring som sælger at tegne. Når denne type forsikring tegnes deles omkostninger ved oprettelse af forsikringen af både sælger og køber.

Dog dækker en typisk ejerskifteforsikring dog heller ikke skader der er typisk for boligtypen og tiden hvor huset er opført. Ved ældre huse opleves ofte at der går fugt i kælderen, da fundamentet ikke er opført i den kvalitet, som der havde været forventet i dag. Grunden til at denne type skade ikke bliver dækket af ejerskifteforsikringen, er at den sagkyndige ikke er forpligtet til at oplyse om denne type skader i tilstandsrapporten. Hvis der har været en ejerskifteforsikring ved overtagelse af boligen, er der en stor chance for at du kan benytte denne til at få penge til udbedring af skaden.

Få hjælp til at til at tage kampen

Hvis forsikringen ikke vælger at opfylde dit krav om erstatning for skader ved badeværelset, men du mener du har fuldt krav på en form for godtgørelse, bør du tage initiativ til at kontakte en boligadvokat. Boligadvokater er typisk købers repræsentant og de har derfor en kæmpe viden om køb af boliger, men også når det kommer til at søge om krav eller erstatning hos forsikringen eller ved et søgsmål. En boligadvokat er i stand til at vurdere om du har en sag overfor forsikringen og vil være en fantastisk hjælp til at få den godtgørelse som du bør modtage. Du kan læse mere om boligadvokater ved at klikke her.

Det er desuden en dyr affære at bygge om i hjemmet, og det kræver ofte at du har sparet op til det, men det kan sagtens være en fordel at tage et lån, og spare op med baglænsvirkning, du kan få en skarp og hurtig oversigt over låneudbydere på Pengeinfo.dk.