Er du i gang med eller har du været på alkoholafvænning, har du oplevet kampen med gradvist at skulle frigøre sig fra afhængigheden af alkohol. Det kan være en udfordrende og svær proces, men det er en vigtig beslutning at træffe for ens fysiske og mentale sundhed.

Hvad vil mine venner sige?

Når man er på Alkoholafvænning, kan det føles som om, man mister en del af sin sociale livsstil, især når det kommer til at holde middage med venner og familie. Men det er helt bestemt muligt at opretholde en hyggelig middag uden at drikke alkohol! Hvis dine venner eller din familie kan have svært ved at forstå det, er det nu, du skal overbevise dem!

En af de bedste måder at gøre dette på, er ved at vælge en non-alcoholic drink, som du kan servere for dine gæster. Der er et væld af muligheder, når det kommer til non-alcoholic drinks, og du kan sagtens finde en lækker og smagfuld drink, der passer til enhver smag.

Du kan bl.a. prøve en frisk og frugtagtig mocktail. Du kan lave den ved at blande friskpresset appelsinjuice, ananasjuice, tranebærjuice og lidt mynte. Hvis du vil have lidt bobler i din drink, kan du tilsætte en smule sodavand. Server den i et flot glas med masser af is og pynt med et stykke frisk frugt og en kvist mynte. Voila!

Tal om det

Når du vælger at holde en middag uden alkohol, kan det være en god idé at informere dine gæster om dette på forhånd, så de kan forberede sig på at drikke non-alcoholic drinks. Måske vil du foretrække, at de ikke selv kommer med alkoholiske drikke, og det krav er mere end okay at stille. Det vil gode venner sagtens kunne respektere! Det kan også føre til en åben samtale om din proces på en behagelig måde.