Alle elsker et god bad. Men der er intet mere irriterende end et bad hvor kloakken ikke kan følge med eller som stopper. Og det skyldes kun en ting, dårligt arbejde! Derfor får du nogle gode tips til hvad du skal gøre for at din kloak ikke stopper til samt andre gode råd inden du går i gang med renoveringen.

Det lækre badeværelse

Et lækkert badeværelse betyder ekstremt meget for sit hjem. Og vi tilbringer længere tid der ude, end man egentlig lige tror. Udover de sædvanlige ting som at bruge toilettet og gå i bad, som hurtigt kan tage en time om dagen, så bliver der børstet tænder, der bliver redt hår, der bliver sat hår og der bliver lagt makeup, og flere tager faktisk deres morgenmad med ud på badeværelset imens de gør sig klar. Men af en eller anden grund bliver badeværelset ikke værdsat så meget som det burde, og det skal vi holde op med!
Så når man så går i gang med at renovere sit badeværelse, tænker man selvfølgelig først og fremmest på hvordan det skal se ud, og der var den første potentielle fejl. Man skal huske på hvad et toilets funktion er: At få vandet til at forsvinde! Så hvis du bare får en murer til at lave en masse flotte ting, men kloakken eller afløbet er lavet forkert, ja så skal det hele laves om igen! Og så skal du først til at tag et lån.

 

Hvad skal du så gøre?

Her kommer lidt håndværker tips, så du ikke kommer i klemmen og laver en fejl når du renovere. Først og fremmest skal du som sagt tænke på badeværelset funktion, at lede vandet væk. Derfor er det oplagt at starte med at kigge kloakken i gennem. Det er så ærgerligt at renovere for alt mellem 50 – 250 tusinde, og så finder ud af at der er noget galt med kloakken, og gulvet da skal bankes op… Derfor, inden du begynder at renovere, skal du lige investere et par tusinde kroner i en TV-inspektion af kloakken. Her bruger man et kamera der er lavet til kloakken, og kigger om der er noget galt. Da tager man nogle billeder af skaderne, klassificere dem fra k1 til k4 skader. K1 og k2 skader er altså ikke slemme skader hvor k3 og k4 skader til gengæld er funktions forstyrrende og akutte. Disse skader kan oftest anmeldes hos et forsikringsselskab og udbedres der i gennem.

Udbedring af skader samt andre tips

Hvis du er så uheldig at du har skader, er der mange måder at udbedre dem på i dag. Det kan være du endda er så uheldig at du allerede har renoveret dit badeværelse og ikke ligefrem har lyst til at rive det hele ned igen. Man kan selvfølgelig ’’bare’’ rive det ned og grave ned til rørende og skifte dem, eller man kan lave det man kalder for en punkt-renovering. Her behøver man ikke at grave op! Og kan udbedre skaden ved at bruge en special lim, og en glasfiber måtte(ligesom det man bygger både af) og da punkt-renovere skaden, og altså udbedre den. Alt dette gøres udefra! En anden vigtig ting, og en ofte fejl, er for små rør, og 2 vandlåse. Der er mange der laver kloak, uden at have den rigtige autorisation, og det resultere i for små rør, der gør at din kloak stopper til. Man skal altid bruge så store rør som muligt. Fra din håndvask og til dit hovedkloakrør, må du ikke gå længere ned end 32 mm. og helst 50 mm. Held og lykke med projektet!