Det kan være et stort og dyrt projekt, at renovere er badeværelse, på trods af at det er et af de mindste rum i boligen. Når et badeværelse skal renoveres, skal der tages stilling til diverse lovkrav, da der er tale om vådrumszoner. Derfor er det en klar fordel at få en entreprenør til at klare opgaven. Hvis du vælger at kaste dig ud i projektet på egen hånd, er det vigtigt at være klar over, at forsikringen ikke dækker, hvis der eksempelvis opstår vandskader eller lignende, som er forårsaget af badeværelset.

Sådan forbereder du dig bedst på et badeværelsesprojekt 

  1. Det er først og fremmest en fordel, at du forbereder dig grunding, inden du skal aftale nærmere med en håndværker. Med forberedelse menes, at det er en klar fordel, hvis du har en klar vision af, hvordan badeværelset skal se ud. Det kan i den forbindelse være en fordel at have nogle billeder eller lignende klar, som du kan vise håndværkerne. Det gør opgaven lettere at håndtere for håndværkerne, og det sikrer dig, at I taler samme sprog, og derudover har det samme udgangspunkt. 
  • Udover hvordan udseendet af badeværelset skal være, så skal du være klar over at valget af armatur, fliser, toilet samt møbler til badeværelset i høj grad har indflydelse på prisen på projektet. Det er derfor en god ide på forhånd at sætte dig ind i priser på de materialer, som du ønsker skal benyttes til projektet. Du risikerer på den måde ikke, at det kommer som en overraskelse for dig, hvad den overordnede pris for projektet kommer til at være. Som i værste fald kan resultere i, at du skal til at genoverveje designet af badeværelset. Det kan i værste fald udsætte tidshorisonten for projektet en hel del. 
  • Alt afhængig af, hvor meget du ønsker at justere på badeværelset, så er det godt at vide, at hvis du skal have støbt et nyt gulv, at du har langt mere designmæssig frihed. Hvis der skal støbes et nyt gulv, er der mulighed for at der kan trækkes nye rør i gulvet inden støbningen. Dette giver dig fleksibilitet i forhold til hvordan armatur, wc og bad skal placeres i rummet. 

Hvad angår bad, så er det godt at vide at der findes mange forskellige størrelser og former for afløb. Disse kan have indflydelse på, hvordan en bruseniche skal og kan placeres. Dette er svært at forberede sig på selvstændigt, derfor bør du konsultere med en håndværker.

  • Det er en fordel at være klar over at fliser i et bruseafsnit skal opsættes efter lovkrav. Det er et lovkrav at et bruseafsnit skal opsættes i højden 2,50 meter i lejligheder og 2,30 meter i enfamiliehuse.
  • Når du har styr på designet og materialerne som skal benyttes til projektet, så er du klar til at diskutere tidshorisonten for projektet. Det er en fordel, at aftale en tidsplan i samarbejde med dine håndværkere, så du fra start er klar over, hvornår dit badeværelse er klar til brug. 

Når du skal have håndværkere på besøg, kan det være en fordel at have en stige liggende, det kan spare noget tid. Alulock.comhar et stort udvalg, hvis ikke du allerede har en liggende.  

Det kan være en fordel at investere i et projekt, som har til formål at forbedre både kvaliteten og udseendet af din bolig. Når du en dag skal sælge din bolig, kan det have indflydelse på, hvordan din bolig bliver prissat. Erfaren-boligadvokat.dk kan eksempelvis benyttes, til information hvad angår sådanne forespørgsler.