Hvis du har et arbejde, der kræver, at du arbejder meget hjemmefra, så er det ikke altid lige nemt at finde ro og koncentration, hvis du sidder i en stue, køkken el.lign. Ofte fungerer det bedre, hvis du har et rum, der er decideret lavet til arbejde.

Men hvordan indretter du en effektiv kontorplads derhjemme?

Vælg et hæve/sænke-bord til dit kontor

Hvis du sidder meget ned i løbet af en arbejdsdag, så får du nemt ondt i din krop. Selvom det ikke lyder hårdt at sidde ned, så er det det faktisk. Derfor hjælper det, når du forsøger at skifte imellem forskellige arbejdspositioner.

Når dit arbejde foregår ved et skrivebord, så er det en god idé at vælge et hæve sænke bord, fordi det netop gør det muligt for dig både at stå op og sidde ned. Det resulterer i en mere effektiv arbejdsdag, hvis du undgår at få ondt i din krop halvvejs.

Find en behagelig kontorstol

Selvom du har mulighed for at stå op, hvis du har et hæve/sænke-bord, så er det alligevel vigtigt med en behagelig og komfortabel kontorstol, der er god at sidde i længe ad gangen. Hvis du finder en god kontorstol, der passer godt til din krop, så får du heller ikke lige så nemt ondt af at sidde ned.

For at finde en god stol kræver det nogle gange, at du prøver og tester nogle forskellige.

Hæng nogle fede plakater op

Dit kontor skal være et sted, hvor du har lyst til at bruge en hel masse tid. Derfor gør det ikke noget, at du gør lidt ekstra ud af din indretning for at gøre det til et behageligt rum. Det hjælper f.eks. at hænge nogle fede plakater eller billeder op. Ellers er det også en god idé med nogle planter eller andre nips.