Kigger du nogle gange rundt i din bolig, og tænker, at der godt kunne være brug for lidt forandring og nytænkning? Så er det måske en renovering af hjemmet, der kunne være i din tankegang. Noget af det første du bør overveje, er om det er en renovering af hele huset, du gerne vil have, eller om det bare er nogle rum, måske kun et enkelt, der har brug for at blive renoveret. Når du har fundet ud af det, kan du så begynde at tage stilling til nogle af de andre ting, der hører med til en renovering.

Renovering af badeværelset

En renovering af dit badeværelse, er en af de dyreste renovationer, du kan lave i dit hjem. Det kræver rigtig meget VVS-arbejde, mens installering og indkøb af mange af komponenterne til en renovering af badeværelset også er i den dyre ende. Derfor skal der virkelig være brug for en badeværelsesrenovering, hvis det skal give mening – ellers skal du i hvert fald have rigtig godt styr på økonomien. Dog kan det gøre din hverdag noget bedre med en renovering af badeværelset, så det er bestemt ikke en dårlig ide.

Renovering af stuen

En renovering af stuen kan næsten komme i flere størrelser. Hvis økonomien ikke holder til det helt store, kan du måske nøjes med nye møbler, eller måske endda bare en omrokering af de møbler, du allerede har. Du kan selvfølgelig også gå hele vejen, med nyt gulv, maling af væggene, nye møbler – altså skabe dig selv en helt ny stue. Det er selvfølgelig lidt dyrere, men mange af de ting der skal klares, kan du faktisk selv ordne med lidt håndværksmæssige færdigheder. Du kan jo evt. prøve at gøre stuen lidt mere funktionel, ved f.eks. at skaffe dig en sovesofa til stuen, så den også kan bruges som gæsteværelse.