Når du skal finde en a kasse, kan det være en god idé at sammenligne a-kasserne for at se, hvad de tilbyder. Ikke alle a-kasser vil opfylde dine behov eller passe til folk i din branche. Det er vigtigt at finde en, som fokuserer på dine kompetencer og som kan hjælpe dig med kompetenceudvikling og afklaring. Derfor kan du med fordel læse op om de forskellige a-kasser, så du finder den, der passer bedst til dig.

Fordele ved en a-kasse

Der er mange fordele ved at være medlem af en a-kasse. Hvis du bliver arbejdsløs, kan du få dagpenge gennem din a-kasse. Det er ikke muligt, hvis du ikke er med i en a-kasse. Det betyder, at du er sikret økonomisk støtte, hvis du skulle ske at blive fyret eller andet. Du skal have været medlem af a-kassen i et år for at få ret til dagpenge. Derfor melder de fleste sig ind, mens de endnu er studerende. Det er også gratis at være medlem, mens du er studerende. Andre fordele er:

  • Tilskud til diverse kurser
  • Hjælp til ansøgninger og CV
  • Vejledning til jobsøgning
  • Jobkurser
  • Rabat på lignende aktiviteter

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Der findes rigtig mange a-kasser. Som regel er de vinklet til den uddannelse eller branche, du er i. Derfor kan det være en fordel at vælge ud fra, hvilken branche du er i, eller den uddannelse du har taget. De vil sandsynligvis vide mest om dine jobmuligheder og kan bedst hjælpe dig. Der er a-kasser til ingeniører, akademikere osv. Du kan altid kontakte a-kassen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt I er et match.